Блог
//Дизайнери Nakitel рекомендують: 7 ресурсів для роботи з кольоромДизайнери Nakitel рекомендують: 7 ресурсів для роботи з кольором
Uk
Ru
04 Травня 2016

Дизайнери Nakitel рекомендують: 7 ресурсів для роботи з кольором

Nakitel, Накитель, Ми розробляємо майбутнє

Колір є надзвичайно потужним фактором впливу на користувача. Саме тому, розробляючи кольорову палітру сайту, важливо звертати особливу увагу на поєднання обраних кольорів, гармонію між ними. На щастя, нині є багато корисних ресурсів, які стануть у нагоді дизайнеру. Звісно, роботу самі не виконають, але допоможуть в цьому складному творчому процесі. Наші дизайнери підібрали для вас найкращі ресурси для роботи з кольором.

Colorhexa

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Дуже простий англомовний генератор, але багатофункціональний. Варто лише обрати певний колір і отримаєте повну інформацію щодо нього. Можна дізнатися розкладання на базові кольори, доступні кольорові схеми, код в системі кодування, альтернативні кольори, відтінки та тони. Також ресурс пропонує попередній перегляд тексту в обраному кольорі, а також його в якості фону та рамки і подає CSS код. Крім того, є можливість отримати дані стосовно того, як обраний колір бачать люди з проблемами зору.

Мaterial Design colors

Nakitel, накитель, разработка сайтов
 
Для сайтів у стилі Material Design. Цей простий веб-інструмент дозволить візуалізувати кольори для Мaterial Design, а також скопіювати їх для подальшої роботи.

Htmlcolorcodes

Nakitel, накитель, разработка сайтов
 
Ресурс, де ви знайдете декілька корисних інструментів для роботи з кольором. Знайдете туторіали про кольори, зможете побачити розклад на базові кольори, отримаєте HTML-коди кольору, HЕХ-коди, RGB і HSL значення, color picker, color chart.

ColorScheme

Nakitel, накитель, разработка сайтов
 
Російськомовний ресурс, який дозволяє працювати з різними колірними моделями. Обравши певний колір, отримаєте шість варіантів поєднання: моно, контраст, тріада, тетрада, аналогія і аналогія з акцентом. Також ресурс пропонує теоретичну інформацію, конвертер кольорів з однієї моделі в іншу, довідник з назвами відтінків.

Colrd

Nakitel, накитель, разработка сайтов
 
Тут ви знайдете величезну бібліотеку кольорів і відтінків, градієнтів, палітр, принтів. Також зможете створити власний колір, градієнт та палітру. Особливістю ресурсу є те, що ви маєте змогу завантажити будь-яке зображення, щоб розбити його на кольори та відтінки.

Adobe Color CC

Nakitel, накитель, разработка сайтов
 
Популярний онлайн-ресурс, що допоможе в підборі гармонійних кольорів для сайт. Містить величезну бібліотеку готових колірних тем. Ви можете вибрати будь-яку з них або скласти власну колірну тему. Крім того, ресурс також дозволяє завантажувати зображення та розбивати його на кольори.

Contrast-A

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Завдяки цьому ресурсу можете підібрати чудові колірні поєднання фону та тексту. Обрані кольори застосовуються до шаблонів, щоб ви могли відразу побачити, наскільки текст і фон поєднуються один з одним.