Блог
Uk
26 Серпня 2015

Back To School


На превеликий жаль, закінчується тепле літо. А з ним і закінчуються канікули. Вже зовсім скоро школи відчинять свої двері. Учні одягнуть нову форму, візьмуть нові ранці та інше шкільне приладдя, і підуть здобувати нових цікавих знань.

Здається, саме час оновитися і веб-сайтам, які працюють за шкільними напрямами: це і бібліотеки, і онлайн-магазини, в яких можна придбати канцтовари, чи комп’ютерну техніку, і, звісно, сайти самих навчальних закладів.

Адже школярі – це досить специфічна аудиторія. Їх потрібно зацікавлювати. А для цього треба подивитися на речі їхніми очима. Наприклад, хоча би взяти розклад уроків: він має бути поданий у простій та доступній для сприйняття формі. А реалізувати це на веб-сайті дуже просто. Це саме стосується і різноманітних важливих оголошень. Як правило, школярі їх не запам’ятовують, і їм про це потрібно постійно нагадувати. То чому б не налаштувати push-повідомлення, які будуть приходити у їх мобільні телефони?

Крім того, можна створити розділ або блок наукових фактів, які будуть потрапляти учням на очі і, як наслідок, відкладатися в їх пам’яті.

До речі,  push-повідомлення можна спрямувати і на телефони батьків. Вони будуть їх сповіщати про батьківські збори, чи іншу необхідну інформацію. Погодьтеся, що такий спосіб інформування набагато ефективніший за записи в щоденнику.

А ще на сайті навчального закладу можна реалізувати журнал успішності. Так батьки зможуть бути в курсі, які оцінки отримує їх дитина, на які дисципліни слід звернути увагу.

Фішкою такого сайту можна зробити своєрідну соціальну мережу закритого типу – тільки для учнів вказаного навчального закладу, в якій можна буде спілкуватися, ділитися інформацією та досвідом. Правда, тут необхідно буде подумати і над обмеженнями. Адже головною її аудиторією, все ж таки, є діти.

Насправді, на шкільних веб-сайтах можна реалізувати багато різних можливостей та цікавинок. Усе залежить від бажання дорослих допомогти дітям навчатися та розвиватися.

Компанія «Накітель» із задоволенням допоможе небайдужим навчальним закладам у розробці креативного та продуктивного веб-сайту.