Блог
//3 слова про логотипи світових брендів3 слова про логотипи світових брендів
Uk
12 Листопада 2015

3 слова про логотипи світових брендів

Nakitel, Накитель, Ми розробляємо майбутнє

Сьогодні складно знайти людину, що нічого не знає про бренди Coca-Cola, Apple та Google. Ми впізнаємо їх логотипи з першого погляду. Бажаєте дізнатися, як створювалися легендарні символи гігантів бізнесу?

Маркетологи скажуть, що процес просування крупного бренду – це більше, ніж реклама. Потрібно створити стійкий позитивний імідж. Чим простіший та зрозуміліший логотип, тим краще він запам’ятовується.

Давайте розглянемо 3 найбільш відомих логотипа світових брендів:

Coca-Cola

По-справжньому легендарна компанія. Її можна вважати божеством сучасного маркетингу. Згідно з дослідженнями журналу Forbes, 94% жителів усього світу хоча б раз у житті чули про бренд Coca-Cola та бачили його логотип. 

Coca-Cola — одна из найбільш стабільних компаній за всю історію великих корпорацій. Це також проявляється в історії її логотипів. Перший символ компанії створений у 1886 році під час заснування бренду. Його намалював Френк Робінсон, співвласник та бухгалтер компанії. За 129 років існування його злегка стилізували, але питання про заміну не підіймалося ніколи. Якщо зрівняти логотип 1886 року з сучасним, то вони здадуться майже ідентичними.


Apple

Перший логотип компанії Стіва Джобса та Стіва Возняка мало нагадував лаконічне надкушене яблучко, яке красується на продукції Apple зараз. Після реєстрації компанії в 1976 році Джобс провів мозковий штурм. Він вирішив, що Ісаак Ньютон з яблуком буде ідеально відображати цінності компанії. 

Але малюнок ідеї розчарував. Отримане зображення було надто громіздким, тому рішення про його заміну не примусило себе чекати. За проект взявся Роб Джанофф. Після кількох днів експериментів з формою яблук він отримав зображення, відоме сьогодні. Правда? Джобс вирішив, що його потрібно розфарбувати, адже саме тоді компанія готувала до випуску перший комп’ютер з кольоровим дисплеєм. Тільки у 1996 році яблучко отримало свою лаконічну монохромність.

 

Google

Стилістика логотипа пошуковика інтернету №1 за 18 років існування компанії серйозно не змінювалася. Перший символ компанії створив сам її засновник Сергій Брін за допомогою безкоштовного редактора GIMP. Мало хто пам’ятає знак оклику в кінці першої варіації логотипа. Так Брін надіявся переманити користувачів пошукової ситеми Yahoo! 

Компанія Google часто встановлює замість логотипа дудли – невеликі картинки, анімації або ігри, присвячені певній події. У 2011 році такий прийом був запатентований.

1 вересня 2015 року керівництво компанії вирішило дещо оживити логотип та модернізувати його. Тепер назва пошуковика написано шрифтом без засічок, а кольорова гама букв більш м’яка.

 

Як бачите, легендарні компанії відносяться до змін с обережністю. Це стосується навіть логотипів. Сьогодні знаки Coca-Cola, Apple та Google знає абсолютна більшість мешканців планети. Чому так? Це результат роботи над іміджем, що тривала десятки років. А популярність бренду та його товарів є найкращою оцінкою їх ефективності.