Блог
//Flat-дизайн: просто, модно і функціональноFlat-дизайн: просто, модно і функціонально
Uk
10 Серпня 2015

Flat-дизайн: просто, модно і функціонально


Дуже трендовим у сфері дизайну є плаский або, як його ще називають, flat-дизайн. А одними з перших його почали застосовувати такі гіганти у сфері новітніх технологій, як Microsoft та Apple.

Своїй назві він завдячує формам, які використовує. А в його основу покладено двовимірний стиль, який, як ви розумієте, є пласким.

 Основна ідея плаского дизайну, власне, полягає у відмові від додаткових деталей: градієнтів, тіней, рельєфів, скосів, та інших елементів, що утворюють об’єм або глибину. Всі, без виключення, елементи та блоки є досить примітивними та мінімалістичними.

Flat-дизайн позбавлений усілякої реалістичності та будь-яких натяків на 3D. Тут у головній ролі виступають текст, кнопки та навігація. Текстури та фонове оформлення відходять на задній план.

Варто зазначити, що плаский дизайн не потребує жодних доповнень. Його основними засадами є чітка ієрархія елементів власне дизайну, а також надзвичайно просте у використанні розміщення інструментів. Тому такий дизайн є популярним як у веб-просторі, так і у створенні мобільних додатків. Особливо його оцінять власники пристроїв з невеликими екранами та невеликою кількістю кнопок та опцій.

Що стосується кольорів, то у пласкому дизайні вони зазвичай модні та неординарні, яскраві, але не крикливі.

Наші дизайнери також є поціновувачами flat-дизайну. Тому, якщо ви надумаєте створити додаток або веб-сайт у цьому стилі – можете сміливо до них звертатися.