Блог
//Розрахунки готівкою чи карткою?Розрахунки готівкою чи карткою?
Uk
20 Липня 2015

Розрахунки готівкою чи карткою?


Увага! Провокація! Давайте заглянемо в наші гаманці. Нічого надзвичайного, звісно, ми там не побачимо. Готівка, розрахункові та дисконтні картки, світлини близьких людей. А питання, власне, в наступному: чим ви розраховуєтесь частіше? Готівкою чи карткою?

Ми вже якось піднімали тему інтернет-магазинів. Говорили про їх плюси та мінуси. Але онлайн-покупки – це лише верхівка айсбергу. Адже, навіть купуючи що-небудь в інтернеті, ми можемо розрахуватися готівкою, дочекавшись кур’єра. А можемо й одразу перерахувати кошти зі своєї карти на рахунок продавця. Такий варіант, звісно, дещо ризикований. Адже ми не знаємо, якої якості товар нам привезуть, і чи приймуть його назад до магазину в разі яких-небудь претензій з нашого боку. Але, з іншого боку, існують і сервіси PayPal, які дозволяють відкликати сплачені кошти у випадку отримання неякісного товару.

У той же час, є цілком надійні, а головне, зручні сфери та функції онлайн-банкінгу.

По-перше, ми завжди знаємо, скільки коштів є на нашому рахунку. Ми можемо його перевірити будь-якої миті, зайшовши до особистого кабінету на сайті нашого банку, або скориставшись спеціальним мобільним додатком.

По-друге, з цього самого особистого кабінету можна сплатити за комунальні послуги, купити квитки на потяг або поповнити мобільний. Процедура забере у вас не більше хвилини. Крім того, не потрібно бігти до найближчої каси.

По-третє, більшість магазинів нині обладнані розрахунковими терміналами, завдяки яким непотрібно гаяти час, рахуючи купюри та монети. Розрахуватися картою значно зручніше.

Зрештою, кожен обирає для себе якнайкраще. А ми не нав’язуємо думок. Ми – за новітні технології.