Блог
//Великі зміни — новий вид контентуВеликі зміни — новий вид контенту
Uk
Ru
30 Вересня 2017

Великі зміни — новий вид контенту

Nakitel, Накитель, Ми розробляємо майбутнє
Контент — важлива складова сайту. Це один з найбільш дієвих засобів просування ресурсу. Впровадженням ключових слів сьогодні вже нікого здивувати. Нові часи, як кажуть, вимагають відчайдушних дій. Серед яких модернізована стратегія просування і оновлений підхід до створення контенту.
Контент — збірний термін, який характеризує будь-яку інформацію, що міститься на сторінках веб-ресурсу.

Говорячи простими словами, контентом називають тексти, аудіо та відеофайли, зображення, анімацію та іншу інформацію, розміщену на сайті.

Який контент принесе успіх

Геть копіпаст!

Сайт, який наповнений унікальним контентом приверне більше трафіку. Він володіє, так званим, трастом, який визначається пошуковою машиною як ступінь довіри. Сайт сам піднімається у видачі вгору саме завдяки високому трасту, оскільки має інтелектуальну цінність.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Вас читають не тільки доктори наук!

Потрібно навчитися подавати складну інформацію легко і зрозуміло. Не варто використовувати важкі для розуміння і читання фрази або слова, які зрозумілі тільки вузькому колу людей. АЛЕ! Це правило не стосується спеціалізованих тематичних ресурсів, куди приходить вже підготовлений читач.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Щоб і поплакати, і посміятися

Добре, коли контент викликає емоції. Не особливо то й важливо які: гнів, страх, шок, сміх, співчуття... Але все ж діляться частіше тим, що викликало позитивні емоції.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Чіп і Дейл для читача

Будьте для свого читача, як бурундучки-рятівнички, що поспішають на допомогу. Це означає надавати контент, який може вирішити конкретну проблему. Опис і рішення проблеми не залишить людей байдужими, вони будуть ділитися таким контентом, зберігати в закладки, пересилати своїм друзям.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

На догоду пошуковикам

Все, що ми розміщуємо на сайті, має відповідати певним правилам пошукових систем. Для кращого ранжирування ресурсу слід оптимізувати текст для пошукових систем. Щоб потрапити в потрібну комірку пошукової видачі, варто оптимізувати тільки вузькоспрямовану сторінку і зробити її максимально відповідною тематиці і запиту. І ще про заголовки та структурування не забувайте.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Знову ж, АЛЕ! Ніколи не забувайте про те, що пишете для людей, а не для машини.

Лайфхак! Так взагалі не можна:

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Діти цих наших інтернетів

Так, діти дев'яностих у минулому, тепер зустрічаємо дітей інтернету. Впізнати їх дуже просто: вони взагалі жити не можуть без того ж інтернету і всю інформацію отримують з мережі. Вони розвиваються по-іншому, швидше і активніше. Ось на них і непогано ставити, створюючи контент для сайту (якщо сайт продає зйомні протези, це буде поганою ставкою).

Ресурси, які звернули на це увагу, отримають суттєвий приріст користувачів. Модель динамічного і різноманітного контенту — ваше все, якщо хочете "заарканити" дитя інтернету. Головне завдання — адаптувати, створити новий вид контенту, який розуміли б краще «нові» люди. До речі, читати вони не дуже люблять, їм краще подивитися або, на крайній випадок, пробігтися поглядом по тексту.

Так, ми в курсі, що вони сюди не дочитали. І добре — навіщо їм знати, що ми про них думаємо :)

Чим на сайті «підгодувати» дитя інтернету

Форма

Іноді складається враження, що словам була оголошена війна. Зараз в фаворі все, що може передати думку без слів: картинки, ролики, гіф (підпис ЛОЛ не рахується). Потрібно звернути на це увагу.

Використання анімації

Для розбавлення великої кількості тексту варто використовувати зображення. Альтернативою може бути анімація. Грамотно оформлена сторінка з використанням анімації дозволить пожвавити сторінку і вивести її на новий рівень. На GitHub знайдете все і в великому обсязі, якщо зі створенням власних гіфок існує проблема.

Інтерактивний контент

Особливість його в тому, що він взаємодіє з користувачем. Чудовими прикладами є вікторини, калькулятори, тести, конструктори, опитування, інтерактивні графіки та інше.

Контент від користувачів

Контент, який генерують самі користувачі. Це можуть бути коментарі до нового додатку, опитування, конкурси, флешмоби, наприклад, Ice Bucket Challenge.

Приклад McDonald's: зовсім нещодавно компанія запустила акцію, в ході якої будь-хто може зробити власний бургер. Бургери-переможці потраплять в меню всіх закладів мережі на території України. Вже зараз на сайті користувачі розмістили близько 112 000 варіантів бургерів. Ця акція дозволяє збільшити залученість користувачів і, як результат, зростає рівень продажів.

Повна відкритість

За кордоном давно відоме таке поняття, як 'transparency' (відкритість, прозорість). За цим принципом компанії діляться практично всією інформацією про себе та роботу. 

Висновок: аудиторія вже зараз перестає сприймати величезний потік «одноразового» і «пасивного» контенту. Потрібно рухатися далі і створювати більш розвинуту модель контенту. Ми постаралися розібратися в основах, далі — більше.

Нова контент-ера вже близько☺