Блог
//5 культових шрифтів для дизайну веб-сторінок5 культових шрифтів для дизайну веб-сторінок
Uk
05 Листопада 2015

5 культових шрифтів для дизайну веб-сторінок


Використання шрифтів сім’ї Arial чи Times New Roman для створення сайту — це моветон. На широких просторах інтернету ви знайдете десятки та навіть сотні цікавих шрифтів, у тому числі і кирилічних. Вибирай, скільки завгодно.

Проте загратися з красивими шрифтами можно запросто, внаслідок чого страждає і юзабіліті, і рівень розуміння сайту відвідувачами.

Дійсно, картинка має бути приємною, але літерам потрібно з одного погляду складатися у зрозумілі фрази. Так які ж шрифти знаходяться на вершині своєї популярності у розробці сайтів? Пропонуємо вам добірку з 5 шрифтів, які особливо ціняться веб-дизайнерами.

1. Open Sans

Шрифти сім’ї Open Sans — сучасна класика веб-дизайну. Вони використовуються на десятках крупних інтернет-порталів, наприклад, wordpress.com. Протягом кількох останніх років Open Sans утримує абсолютну першість серед шрифтів Google Fonts. Кількість викликів за тиждень у нього знаходиться біля позначки у 2 млрд, що в 2,5 рази більше, ніж у найближчого переслідувача.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

2. Oswald


Другий по популярності шрифт у світі веб-дизайну з простонародним прізвиськом «Альтернативна готика». У нього немає офіційної кирилічної версії, тому Oswald використовується на європейських та американських ресурсах. Сім’я шрифтів Oswald має близько 10 модифікацій, що залишає багато простору для творчості веб-дизайнера. 

Nakitel, накитель, разработка сайтов

3. PT Sans


Цікавий гротескний шрифт, що використовується у сучасній типографіці та веб-дизайні. Він розроблений командою компанії ПараТайп та був приурочений до 300-річчя реформи писемності Петра Великого. PT Sans включає всі символи, що використовуються у слов’янських мовах. Разом зі шрифтами PT Serif та PT Mono він обіймає передові позиції в дизайні веб-сайтів серед первісно кирилічних шрифтів. 

Nakitel, накитель, разработка сайтов

4. Roboto


Robots займає перше місце серед дизайнерів, що використовують пристрої на основі Android. Це базовий шрифт, презентований компанією Google разом із операційною системою Android 4.0. Roboto встановлено в типових параметрах сервісу для зберігання нотаток Google Keep. 

Nakitel, накитель, разработка сайтов


5. Bebas Neue


Цей шрифт часто використовується для створення слоганів, заголовків, кнопок навігації та інших функціональних елементів сайту. Він отримав широке розповсюдження як заміна класичним шрифтам та носить горде призвісько «Гельветика безкоштовних шрифтів». Дуже популярний в рекламних кампаніях. 

Nakitel, накитель, разработка сайтов