Блог
//Про прийоми веб-дизайнуПро прийоми веб-дизайну
Uk
08 Липня 2015

Про прийоми веб-дизайну


Продовжуючи тему веб-дизайну, давайте зупинимось на його прийомах. Адже це саме те, що стосується безпосередньо нашої діяльності.

Отже, перше, що ми розглянемо – це малюнки та анімація. Вони додають дизайну різних почуттів та емоцій. Малюнок уже сам по собі є результатом творчої діяльності. Можливо, саме тому його використання є одним із найкреативніших прийомів представлення інформації в інтернеті.

Варто зазначити, що варіативність такого прийому, по своїй суті, дуже багатогранна, навіть майже безмежна. Її можна обмежити хіба що уявою дизайнера, який може «намалювати» сайт від руки, або створити його з допомогою векторних ілюстрацій.

Наступний прийом у нашому списку – монохромний. Він є дуже актуальним, адже не відволікає увагу від змісту. Сайти, виконані з використанням не більше двох кольорів, стримані, але надзвичайно стильні.

Назва фотореалістичного прийому говорить сама за себе. Він знайомить користувача з сайтом, використовуючи фото-світлини. І це дуже простий та зручний спосіб передати інформацію про вміст сайту. Цей прийом є особливо ефективним, коли фото використовується в якості тла.

Прийом прозорості дозволяє зберегти можливість прочитати текст, коли його тлом слугує який-небудь малюнок, світлина чи колаж. Сторінка виконується таким чином, що безпосередньо за текстом тло стає напівпрозорим, але помітним, так, щоб вони не зливалися. Частина зображення поза текстом залишається яскравою.

Кажуть, що хороша типографіка є майже запорукою успіху. Так, це наступний прийом у веб-дизайні. Він допомагає зробити текст більш зручним для сприйняття. Це своєрідне мистецтво, яке допомагає креативно показати вміст інтернет-сторінки.

Використання текстур та паттернів додає глибини веб-дизайну. Найбільш поширеним є застосування цього прийому у створенні тла для сайту. У такому випадку можна використовувати текстури та паттерни у якості повторюваних елементів, або просто як велике фонове зображення.

Звісно, це не повний перелік прийомів веб-дизайну. Їх, насправді, дуже багато. Але ми виокремили для вас декілька, які, на наш погляд, є найбільш цікавими та вартими уваги. Вам вирішувати, якими прийомами користуватися у своїй творчості. А ми поділилися дрібкою пізнавальної інформації, яка, безперечно, стане вам у нагоді.