Блог
//Серпневі новинки у Photoshop CC 2015Серпневі новинки у Photoshop CC 2015
Uk
05 Серпня 2015

Серпневі новинки у Photoshop CC 2015


Дорогі поціновувачі графічного дизайну, ви, мабуть, уже чули, що Photoshop CC 2015 оновився? І його нова версія має декілька цікавинок. Наші дизайнери вже випробували їх у своїй роботі і готові поділитися досвідом.

Отже, нове обличчя отримала опція простору дизайну (Design Space). Трохи змінився її інтерфейс. Ми до нього звикли, але ці зміни, безумовно, на краще. Адже вони сприяють роботі дизайнерів UX, дизайнерів програмного забезпечення та дизайнерів мобільних додатків.

Увімкнути зазначену опцію просто. Для цього достатньо зайти до налаштувань (Preferences), обрати опцію «Огляд технологій» (Technology preview), і знайти там вищезазначений «Простір дизайну» (Design Space).

Приємно зазначити, що з’явилися нові типи стилів шару. Тепер до ваших послуг тінь (Drop Shadow), внутрішня тінь (Inner Shadow), перекриття кольору і градієнту (Color Overlay, Gradient Overlay) та обвідка (Stroke). І головне – їх тепер можна багаторазово застосовувати до одного шару. Таким чином, будемо мати десять окремих однакових типів стилів в одному шарі. Подейкують, що це одна із найкращих новинок у Photoshop CC 2015.

Також в оновленій версії Photoshop CC 2015 з’явилася опція перекриття обвідки. Ввімкніть її – і обвідку буде накладено на заливку. Ця опція значно спрощує роботу у редакторі – адже тепер для досягнення цього простого ефекту вам не потрібно створювати безліч нових шарів.

Експортувати файли форматів PNG, JPEG та GIF стало простіше з опцією «Експортувати як» (Export As). Такий спосіб експорту не підтримується для фрагментів, проте з його допомогою можна створювати векторні файли.

А ще в оновленій версії редактора ви зрадієте маленьким, але приємним хитринкам. Вони стосуються скасування та повторення дії, а також перетягування шарів до групи.

Одним словом, сподіваємось, що ваша творчість стане простішою і приємнішою. Це, звісно, не наша заслуга, але ми раді поділитися з вами інформацією, яка можливо, стане вам у нагоді.