Блог
//Все, що треба знати про іконкиВсе, що треба знати про іконки
Uk
22 Липня 2015

Все, що треба знати про іконки


Поговоримо про значки. Інколи їх іще називають іконками. Це графічні елементи невеликого розміру, які позначають певний файл, папку, програму, чи навіть опцію. Клікаючи по іконці, ми відкриваємо відповідний файл, або запускаємо програму. Іконки дають нам розуміння, яку опцію вони представляють, без необхідності читати інструкцію. Вони є всюди, де є новітні технології: на екранах комп’ютерів, смартфонів, планшетів, а також на веб-сторінках.

Зображуються іконки, як правило, у квадратному форматі.

Бувають значки, які приховують за собою не сам файл, чи папку, а тільки посилання на них. Це ярлики. І вони функціонують тільки тоді, коли файл, на який вони посилаються, не видалений і не переміщений.

Перші іконки з’явилися у далекому 1981 році, і виглядали досить елементарно. До того ж, їх було дуже небагато.

А ще досить недавно вони були растровими. І кожен файл іконки містив зображення декількох розмірів. Це було потрібно для його представлення у різних розміщеннях. А розтягування та стискання призводило до його спотворення.

Зараз все значно простіше. Адже тепер є векторні та шрифтові іконки. Їх зображення виглядає якісніше і яскравіше.

Ми заходимо на будь-який сайт, зустрічаємо там різноманіття іконок, і легко користуємось ними.

Кожна операційна система або пристрій, зазвичай, мають свій стандартний набір іконок. Але, якщо вони для вас занадто буденні – за бажанням, ви можете завантажити собі авторські іконки, які прикрасять ваш екран. Таких наборів існує багато, на будь-який смак: монохромні, мінімалістичні, яскраві та тематичні.  А можна створити свій особистий альбом іконок – тоді ваш комп’ютер буде ексклюзивним.

Якщо ж у вас виникло бажання отримати власний унікальний набір іконок для свого комп’ютера чи веб-сайту, але ви маєте певні сумніви щодо своїх зображальних здібностей – ви можете звернутися до наших дизайнерів. Вони здійснять будь-яку забаганку. В межах розумного, звісно.