Блог
//Сторінка книголюбаСторінка книголюба
Uk
21 Серпня 2015

Сторінка книголюба


Цей пост для книголюбів. Для тих, хто не уявляє свого життя без книжки. Цих людей об’єднує пристрасть до читання. Проте, є речі, які їх і різнять. Наприклад, жанри творів, їх автори, або, скажімо, хтось може читати будь-де: у транспорті, на лаві у парку чи, навіть, на ходу; а комусь для повного занурення у сюжет необхідні тиша, спокій, тепле домашнє крісло з пледом і чашка гарячого чаю або кави. Так от, цих людей, скоріше за все, характеризує ще одна річ. Перших найчастіше можна зустріти читаючими з електронного пристрою: електронної книги, планшета, чи навіть просто мобільного телефона. Другі ж віддадуть перевагу друкованому примірнику.

А ми маємо ідею, як цих людей можна об’єднати.

Більшість людей, які звикли до живих друкованих книжок, не сприймають електронні носії, тому що дизайн їхнього користувацького інтерфейсу занадто новітній, і не задовольняє деяких моментів, які може дати тільки справжня книжка. Це і колір сторінок, і їх запах, і, звичайно, момент перегортання сторінки. А ще, читаючи таку книжку, потрібне місце можна позначити яскравою закладкою.

Сучасні технології не можуть перетворити електронну книжку на звичайну, але вони можуть максимально приблизити її дизайн до оригіналу. Звісно, м’яко кажучи, виникнуть труднощі із запахом паперових сторінок. Навряд чи його можна відтворити в електронному пристрої. Принаймні, поки що. Але кольори сторінок, шрифти, ілюстрації, і навіть ефект перегортання – все це давно застосовується у дизайні сучасних електронних книжок. Навіть закладку можна відтворити. І, в результаті, читаючи таку електронну книгу, ви майже не відчуваєте різницю від читання звичної друкованої.

До того ж, електронну книгу зараз можна читати і в Інтернеті. Зараз існує безліч онлайн-бібліотек, у яких ви можете знайти книгу на будь-який смак. Їх дизайни різноманітні, але кращі з них наближені до вигляду живої книги. Головне – такі «бібліотечні» веб-сайти мають бути адаптивними – аби можна було зручно читати книжку не лише з екрану комп’ютера. Адже, читати улюблений твір, навіть сидячи у зручному кріслі, краще з планшета або смартфона, ніж із лептопа.

Тому, шановні, читайте більше. Обирайте для себе найзручніший спосіб, і не забувайте про новітні технології.