Блог
//Анімація у веб-дизайніАнімація у веб-дизайні
Uk
04 Вересня 2015

Анімація у веб-дизайні


Не секрет, що анімація є досить популярним та широковживаним явищем у сучасному веб-дизайні. Вона робить зображення живим, і, відповідно, краще запам’ятовується. І, як наслідок, той сайт, у дизайні якого вона була застосована, теж має більше шансів запам’ятатися користувачеві та повернути його до себе знову. Це працює.

Анімація буває різна. По-перше, можна анімувати іконки сайту. При цьому, вони будуть «оживати» при наведенні курсору. Це інтуїтивно підказує користувачеві, що область, на котру він навів курсор миші, є клікабельною, тобто при натисненні на цю область відбудеться якась подія.

Анімувати можна зображення або світлину, що виступає основною на головній сторінці сайту – це також буде виглядати жваво і яскраво. В той же час, потрібно виділити основну інформацію та навігаційні елементи так, щоб користувач, під враженням від «привітання» не забув, за чим, власне, він прийшов на цей сайт.

Слід особливу увагу приділити використанню анімації в інфографіці. Погодьтеся, що це виглядає дуже динамічно і яскраво, коли графіки або діаграми неначе оживають, і наочно та зрозуміло демонструють суху цифрову інформацію.

Правильно підібрана швидкість та плавність анімації, підсвідомо викликає у користувача спокій і, як наслідок, довіру до веб-ресурсу.

Єдине, про що потрібно пам’ятати, використовуючи анімацію у веб-дизайні – це те, що користувач приходить на сайт, у першу чергу, за необхідною інформацією. Тому, під час розробки макету, необхідно врахувати всі деталі так, щоб різноманіття анімаційних ефектів не збило його з вірного шляху, а лише допомогло запам’ятати цей веб-ресурс. Інакше, вона тільки нашкодить і викличе негативне ставлення користувача. Тож завжди є місце здоровому глузду =)

Отож, давайте робити цей світ яскравішим. Почнемо із анімованого веб-дизайну!