Блог
//Дебютант від Adobe – Experience Design СС для MacДебютант від Adobe – Experience Design СС для Mac
Uk
Ru
15 Березня 2016

Дебютант від Adobe – Experience Design СС для Mac

Nakitel, Накитель, Ми розробляємо майбутнє

Перша попередня версія Experience Design СС для Mac.

Комету дочекалися. Інтригуючий «Проект комета» від Adobe, що близько двох років лоскотав нерви веб-дизайнерів нагадуваннями про себе, реалізований в інноваційний Experience Design СС. Компанія працювала над проектом, що став би повноцінним робочим інструментом для прототипування та проектування веб-ресурсів. І нарешті UX-дизайнери можуть святкувати знаменну подію і відмітити в своїх календарях день, коли дебютував Experience Design СС, який суттєво спростить життя. Щоправда, поки лише для Mac, але на майбутнє планується версія для Windows.

Experience Design СС об’єднав в собі функції інших інструментів, щоб забезпечити продуктивнішу роботу. «Один за всіх» в новому сенсі – тепер для проектування та прототипування інтерфейсів потрібен лише один інструмент, а не цілий набір програм.

Нова розробка поєднує в собі функції дизайну і прототипування. Режим «Дизайн» пропонує безліч базових інструментів малювання і редагування тексту, а також можливість створення макету з різних елементів сторінки. Можна швидко переключатися між монтажними областями. А всі зміни в режимі «Дизайн» автоматично дублюються в режимі «Прототип», який має тонке налаштування точок і переходів.

Функція Repeat grid tool дозволить визначену область повторювати декілька разів. А надалі планується підтримка адаптивного дизайну. Крім того, продукт може похизуватися інтуїтивним дизайном та візуальними інструментами, режимом попереднього перегляду, внесенням правок в реальному часі, можливістю розділяти роботу на декількох людей.

Надалі обіцяють ще значне розширення функціоналу. Наприклад, з’явиться робота із шарами, ширші можливості розшарювання, нові дизайнерські інструменти (градієнти, ефекти та режими накладання, просунута піпетка).

Тестова версія доступна безкоштовно для всіх бажаючих за наявності аккаунта Adobe.