Блог
//profit: ПОРАДИ ДИЗАЙНЕРАМ ПРО ПОРТФОЛІО, ЯКЕ ЗМОЖЕ profit: ПОРАДИ ДИЗАЙНЕРАМ ПРО ПОРТФОЛІО, ЯКЕ ЗМОЖЕ
Uk
25 Серпня 2016

profit: ПОРАДИ ДИЗАЙНЕРАМ ПРО ПОРТФОЛІО, ЯКЕ ЗМОЖЕ

Nakitel, Накитель, Ми розробляємо майбутнє
 За час активних пошуків дизайнера у нашу команду яких тільки резюме не зустрічалося нам. І на основі цього досвіду ми вирішили дати такі собі настанови для веб-дизайнерів, як удосконалити своє портфоліо, довести його до рівня "ідеал" та отримати роботу мрії

1.     Не нехтуйте портфоліо, не будьте чоботарем без чобіт! Навіть якщо у вашому резюме йдеться про 20 років стажу, без портфоліо прямий шлях вам на “лаву запасних”.

2.     “Заточіть” своє портфоліо під конкретну компанію. Добре, коли воно відображає те, що ви готові робити для цієї компанії, а не промовисто кричить “я просто копіюю і надсилаю в 30 компаній щодня”.

3.     “Тяп-ляп і готово” не краща стратегія – портфоліо має бути цілісним. Продумайте порядок подачі, розташування макетів, адже гарно зібраний кейс одразу говоритиме про ваш потенціал. Вінегрет із недбало “накиданих” робіт може призвести до кардинально протилежного ефекту і відштовхнути.

4.     Більше не означає краще – не робіть полотно із сотень власних робіт. Кількістю вразите навряд (та й кому ж захочеться годину гортати одне портфоліо), а от відповідальний підхід до якості відібраних робіт – ось це інша справа. Крім того, величезне портфоліо ще й свідчитиме про негативну рису – невміння відбирати краще, залишати головне та позбуватися другорядного.

5.     Якщо ви тільки почали свій дизайнерський шлях і робіт поки не назбиралося, то є інші шляхи показати здібності. Наприклад, можете запропонувати власне бачення чогось вже існуючого (простіше кажучи, переробити щось), придумати собі завдання, створити щось безпосередньо для портфоліо. Або ще один варіант – візьміться за благодійний проект, так добро зробите і вигоду для портфоліо матимете.

6.     Не робіть гігантських кейсів – покажіть та розкажіть, чим конкретно займалися в тому чи іншому проекті.

7.     В портфоліо варто вміщувати від 5 до 10 власних робіт. Такої кількості достатньо, аби показати всі ваші сильні сторони як дизайнера. При цьому разом вони мають працювати як єдиний інструмент.

8.     Портфоліо – важлива складова, але не забувайте про грамотно складене резюме (і правдиве!) та про бесіди з кандидатом. Саме особиста співбесіда грає одну з найважливіших ролей, завдяки їй ви зможете проявити комунікативні навички. При цьому більшість компаній зберігають базу з кандидатами, це означає, що ваші минулі контакти з компанією впливають на поточний.

Такі прості поради допоможуть заробити немало “плюсиків” для своєї кандидатури. До речі, нам резюме з портфоліо також можете надсилати ([email protected]), ми обов’язково розглянемо і відповімо.