Блог
//Що покласти під ялинку для працівника веб-студії?Що покласти під ялинку для працівника веб-студії?
Uk
Ru
25 Грудня 2015

Що покласти під ялинку для працівника веб-студії?

Nakitel, Накитель, Ми розробляємо майбутнє

Не за горами Новий рік – свято оновлення, мрій та несподіваних сюрпризів. Навіть мала дитина без жодних роздумів перерахує всі атрибути цього свята: новорічна ялинка, святковий стіл, запах солодких мандарин, гучний та веселий сміх і, звісно ж, новорічні подарунки. З наближенням цього прекрасного свята, мабуть, у всіх приходить і паніка – що ж покласти під ялинку в ніч з 31 грудня на 1 січня. Ми завжди підходимо до подібних питань з неабияким ентузіазмом, адже так хочеться побачити щиру посмішку на обличчі близької людини. А ви вже встигли підготувати подарунки для своїх рідних і друзів?

Якщо ваш друг, коханий чи кохана подовгу затримується на роботі, знає страшні слова, на кшталт рекурсія, інкапсуляція, фіча, валідація, псевдоселектори, та навіть більше – розуміє їх значення, з правого боку від комп’ютера завжди стоїть кружка з кавою або чаєм, то тут просто не може бути сумнівів – маємо справу з працівником веб-студії. Це люди творчі і креативні, котрі щодня створюють щось особливе і оригінальне, а головне – просто живуть своєю роботою. Тож і подарунки мають бути відповідними. Спробуємо розібратися на прикладі членів команди “Накітель”, що саме хотіли б знайти під ялинкою в чарівну ніч програміст, веб-дизайнер, верстальник, SEO-спеціаліст, копірайтер, юрист та менеджер.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Чим порадувать юриста веб-студії?

Юристи просто жодного дня прожити без букви закону не можуть. На них покладена тяжка, але дуже відповідальна справа – тримати всіх креативних працівників в належних рамках, пильно слідкувати за порядком у фірмі і за документами. Чого ж катастрофічно не вистачає юристу, щоби полегшити вантаж обов’язків на своїх тендітних плечах? Відповідь проста – доступ до інформаційно-правового забезпечення фахівців “LIGA”. Таким подарунком ви суттєво спростите кожну робочу годину близької людини на весь прийдешній рік. Адже ця система характеризується надійністю, оперативністю, якістю, дає можливість працювати з інформацією за всіма напрямками права у повному обсязі.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Що під ялинкою хоче знайти веб-дизайнер?

Ось тут справді можна підключати всі резерви фантазії. Подарунок для веб-дизайнера має бути настільки ж оригінальним і креативним, як і його адресат. Веб-дизайнер – суміш творчої людини і науковця. Адже щоразу перед створенням самого дизайну необхідно розробити макет і узгодити всі його елементи – все це нелегка справа. Ось тому ідеальний подарунок для веб-дизайнера має бути сумішшю творчості і практичності.

Люди цієї професії під ялинкою раді були б знайти набір рапідографів Rotring, альбом з чорними сторінками Moleskine (марка – особисте вподобання нашого дизайнера, але в його компетентності навіть сумніватися не варто). А ще, хоч це і люди, що постійно працюють з технікою, не варто забувати про поціновувача прекрасного в їх душах. Книга по дизайну, блокноти для малювання – чудові подарунки. Корисними подарунками стануть графічний планшет, настільна лампа і, звісно ж, куди без кращого друга дизайнера – Adobe. Річна підписка стане чудовим презентом для працівника у сфері веб-дизайну.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Що подарувати програмісту, верстальнику чи тестувальнику?

Програміст, верстальник, тестувальник – це далеко не сфера діяльності, а справжній спосіб життя. Люди, у котрих мишка стала вже воістину продовженням руки, а комп’ютер ледь не членом родини, – ось як можна охарактеризувати програмістів, верстальників і тестувальників. Що подарувати тому, хто наполовину живе у реальному світі, а іншу половину присвячує віртуальному? Дуже доречно буде подарувати справжній відпочинок і релаксацію.

Тут справа лише вашої фантазії – буде це похід в аквапарк, на пейнтбол чи поїздка у Львів, але головне – подалі від улюбленого комп’ютера. Ще одним цікавим варіантом може стати USB Cafe Pad. Нагрівач для кружки – чудовий подарунок, який буде дуже цінний для любителів посмакувати кавою чи чаєм. А враховуючи, що за недоспані ночі люди цих професій випивають безліч чашок кави, то такий дарунок можна вважати ледь не професійним.

Ще одна ідея буде актуальною для самотнього верстальника (як наш працівник – до речі, дівчата, майте на увазі). Самотні верстальники на Новий рік в якості подарунка хочуть Снігурочку з великими “padding'ами”. Тож можете пофантазувати над втіленням цієї ідеї.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Подарунок для менеджера

Всі менеджери хочуть велику клієнтську базу і спокою. Перше навряд кому під силу, а з приводу другого можна пофантазувати. Якщо офіс – це робочий механізм, то менеджер – той, хто цю роботу забезпечує. А для цього треба докласти немало зусиль – роздати задачі, прослідкувати за їх виконанням, проконтролювати якість, а на додачу і з клієнтами домовитись та вирішити всі питання. І тут не варто забувати, що мова йде про менеджера, котрий працює з творчими та інколи трохи дивакуватими працівниками веб-студії. А це суттєво ускладнює всі завдання. Тому менеджерам потрібен релакс, релакс і ще раз релакс. Подарунковий сертифікат на масаж, в спа-слон – чудовий вибір, аби позбавити менеджера від наслідків стресової роботи.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Подарунок для SEO-спеціаліста

Спеціалісти по SEO постійно виконують різні по складності завдання. І робота ця вимагає неабиякої концентрації, а головне - часу. Саме на недостатню кількість годин у добі нарікають сеошники. Звісно, подарувати декілька зайвих годин змога є хіба що у самого Діда Мороза, але і тут можна знайти вихід. Непоганим варіантом в якості новорічного презента стане персональний органайзер, котрий хоч і не додасть часу, але точно допоможе його впорядкувати. А ще можна вирвати сеошника із світу пошукових систем і алгоритмів, адже ці люди навіть в неробочий час думають про сайти клієнтів, аналізують ринок. Тому гарним подарунком стане активний відпочинок, котрий всеціло відволіче сеошника від будь-яких робочих думок.

Nakitel, накитель, разработка сайтов

Що покласти під ялинку для копірайтера?

У копірайтерів бажання одне – “геть дедлайн”. Але і це з світу фантазій, а подарунок потрібен реальний. В якості статусного подарунка чудово підійде ручка Parker. Але можна підібрати і більш корисні презенти, що стануть у нагоді для професійної діяльності. Копірайтери часто мають справу з перекладом технічних текстів, тому річна ліцензія на ABBYY Lingvo мультимовної версії стане чудовим варіантом подарунку. 

Копірайтери – люди, що постійно прагнуть до нових знань. І це справді той випадок, коли книга – кращий подарунок. Просто враховуйте особисті інтереси і вподобання вашої близької людини.