Блог
//Статична чи анімована інфографіка?Статична чи анімована інфографіка?
Uk
11 Вересня 2015

Статична чи анімована інфографіка?


І знову про анімацію. А конкретніше – про анімовану інфографіку.

Ми всі знайомі з інфографікою. Це дуже зручний спосіб подачі сухої інформації. Але анімована інфографіка робить цю інформацію більш живою – а це допомагає її краще запам’ятати.

Давайте розберемося, як анімовану інфографіку зробити більш приємною для сприйняття.

По-перше, треба зібрати повну інформацію. Для цього треба провести необхідні дослідження з обраної теми, проаналізувати їх результати, та вивести кінцеві дані. При цьому, інформація має бути достовірною. Тому, потрібно користуватися тільки авторитетними джерелами, яких має бути декілька.

Другим кроком у створенні анімованої інфографіки має бути візуалізація. Тут треба продумати, у якому вигляді краще представити інформацію: графіки, кольори тощо. Пам’ятайте, що в першу чергу – це подача інформації, яка має бути простою та доступною. Тому дотримуйтесь золотої середини між сухими цифрами та малюнком.

Часто інфографіка виконується у відео-форматі. У такому разі, необхідно подумати про музичний супровід. Це має бути легка, ненав’язлива інструментальна мелодія, яка буде доповнювати образ інфографіки, а не збивати користувача. Також можна додати звуки дій – це допоможе користувачу краще сприймати інформацію.

Інфографіка має дуже широке коло застосування. Це і навчальні процеси, і бізнес-презентації, і щоденні новини. Її головне покликання – донести інформацію.

Всього декілька кроків, при дотриманні важливих принципів – і ваша анімована інфографіка – це майже витвір мистецтва.